Jelenlegi hely

Régen nem dolgoztak vasárnap, ma már nem így van. Pontosan az e mögött lévő társadalmi erők és értékek pusztultak el, biológiai, pszichikai erők, amiket ezek a vallásos szokások képviseltek vagy továbbadtak, szóval megőriztek. Az, hogy mindenkinek kötelező volt hetente egyszer kikapcsolódni, pihenni, regenerálódni pszichikailag, idegileg, fizikailag, óriási jelentőségű, és többezer-éves biológiai hagyomány volt.

Egy ferencvárosi közért

Szederkényben rögtön egymásra találtak azok az emberek, akik hasonló véleményen voltak, hasonló lelkiismereti szinten gondolkodtak, hasonló értékeket vallottak. Az amerikai keresztapám örökségéből vettünk egy 125-ös Polski Fiatot, ami egy ragyogó kocsi volt, én 160 km/órával simán közlekedtem, mert üresek voltak az utak. Az autó motorja torinói motor volt, azt vitték Lengyelországba, és ott a lengyelek beépítették a Polski Fiatba. Az egy szuperautónak számított!

Bálint György népszerű videókazettájának borítója
Feketézőktől lefoglalt áru
A Merkur Röppentyű utcai használtautó-telepe, Budapest

Akkor már nem volt tervben, hogy elköltözzünk innen. Az a helyzet, hogy én erősen nyilvántartott voltam, tehát én akárhova mentem volna, nekem múltam volt: visszaeső politikai bűnöző. Semmi közöm nem volt a politikához. Később megsemmisítették, de ez engem egész életemben elkísért. Nem próbáltunk ezért máshová elmenni. Meg minek?! Magyarországon nem volt olyan helyzet, hogy nagyon ugrálhattam volna. Lakás nem volt sehol.

Fagyiskocsi Szegeden, a Kálvária sugárút - Londoni körút sarkán
Andorka Rudolf szociológus kollégáival egy időmérleg kutatás konferencia szünetében
Bálint György balatonfüredi háza

Az én számomra a hetvenes évek második felétől a rendszerváltásig tartó szakasz egy olyan fölemelkedő időszak volt. Amikor kevésbé, sokkal kevésbé éreztem azt a megkülönböztetést, másod- vagy harmadosztályúságot, amit addig, és amikor úgy éreztem, hogy a társadalom úgy nagyjából elfogadott engem, meg azt, amit én, a képességeim alapján, nyújtani tudok. És épp ezért az egy szép időszaka volt az életemnek. Na és mindebben nagy része volt Balatonfürednek.

Csemege üzlet, Budapest, V. Felszabadulás tér (Ferenciek tere)
Bálint György
Népbolt Dombóváron
Napsugár Áruház élelmiszerboltja, Dombóvár
A Palma Gumigyár reklámfotója, Tihany
Kéményseprő Pepsi Cola reklámmal
Végh Antal és Bálint György
Benzinkút Leányfalun, a 11-es út mellett
Bálint György balatonfüredi kertjében
Bálint György borcimkéje
Parasztember kenyérrel
Bálint György mustot készít
Heti piac Karcagon
Hegedűs Györgyi a Medimpex Bálon
Intercontinental szálló Budapesten
Trabant 601-es modell a Budapesti Nemzetközi Vásáron
A Nők Lapja divatrovata
Az Állami Áruház kirakata, feketézőktől lefoglalt áruval feltöltve